Bookaroo, Bazarow. of bol

Afgelopen zomer bestelde ik me suf aan boeken via Bookaroo. Alles om er maar voor te zorgen dat dit initiatief van Das Mag, een online boekhandel die leverde vanuit je eigen lokale boekhandel, het zou halen. Zo belandden bij mij boeken op tafel gewoon vanuit Amesz. En ze haalden het, maar daarna weer het angstaanjagend stil.

Niet lang daarna lanceerde Bazarow. hun site. Ook een online boekhandel, maar dan met de nadruk op betere vergoedingen voor lezers en schrijvers. Minstens zo sympathiek dat initiatief. Voor uitgeefplatform inct. interviewde ik oprichter Roeland Dobbelaar, een stuk dat helaas achter de betaalmuur verdween.

Nu bundelen beide boekhandels de krachten in de strijd tegen bol.com. Je koopt dus lokaal én schrijvers en uitgevers worden er beter van. Je weet wat je te doen staat de komende feestdagen, als je geen tijd heeft om zelf de stad in de gaan.

Foto van onbekende fotograaf, genomen bij de mooiste boekhandel op aarde, Shakespeare and Company in Parijs. Daarover later vast een keer meer.

Related Posts

Wat is de zin van het leven?

De kunst van het niksen