Zeker, er zijn 74829 tekstschrijvers die precies weten waar die d of t moet staan. Die de regels uit de Schrijfwijzer ook van achteren naar voren kunnen opdreunen en voor wie het Groene Boekje geen verrassingen heeft.

Veel belangrijker vind ik de vraag: wat is jouw verhaal?

En hoe vertel je dat op een mooie, heldere en krachtige manier?

Welk medium past het beste bij je?

Er is maar één iemand die jouw verhaal echt kent. In de praktijk blijkt vaak, dat het behoorlijk lastig kan zijn om het allemaal goed op papier te zetten. Het helpt als er iemand is die je daarbij van dienst kan zijn. Iemand die interviews afneemt, doorvraagt en als een buitenstaander naar je bedrijf kijkt. Hoe meer gevoel je klanten bij jou en je bedrijf hebben, hoe interessanter je bedrijf wordt.

Nadenken daarover begint bij het begin: wat wil ons bedrijf, hoe maken wij onze nieuwe klanten duidelijk wat wij doen? Dit is belangrijker dan je denkt. Dat hadden Steve Jobs en de oprichters van Airbnb goed begrepen. De allereerste iPod was geen klein apparaat om naar muziek te luisteren, het was een beleving. Slapen in een andermans huis bleek geen simpele vervanging van een hotel, maar je even helemaal thuis voelen in een stad die niet de jouwe is.

Een pakkend verhaal kun je op meerdere manieren vertellen. Met tekst natuurlijk. ‘t Liefst zo eenvoudig mogelijk want ingewikkeld taalgebruik schrikt alleen maar af. Bij een goed verhaal hoort goed beeld. En bij een goede tekst én goed beeld hoort een mooie website, een pakkend blog, een knallende nieuwsbrief en wellicht ook een mooi boek om cadeau te doen aan je relaties. Dit kan ik allemaal voor je bedenken en maken.