wie ik ben en wat ik doe

Iets meer over mij

Lezen doe ik al mijn hele leven, en schrijven ook. Mijn eerste verhaal schreef ik toen ik een jaar of vijf, zes was. Het was een typisch voorbeeld van een Zeer Kort Verhaal. “Mijn beer is dood. Hij ligt in de sloot.” Geen zorgen: tegenwoordig maak ik nog steeds korte, bondige teksten, maar gebruik ik meestal wel iets meer woorden.

Fotografie kwam er later bij, toen ik vond dat mijn verhalen mooie foto’s verdienden. En omdat ik meer wilde dan alleen maar wat plaatjes maken, ging ik een paar jaar naar de Fotoacademie Rotterdam. Daar leerde ik dat techniek belangrijk is, maar nog veel belangrijker: het hebben van een goed oog – en dat bleek ik te hebben, dus dat scheelde.

Sinds 1999 werk ik als zelfstandig tekstschrijver, journalist, projectmanager en tussendoor werkte ik een aantal jaren bij verschillende uitgeverijen, de ene keer als redacteur, de andere keer als acquirerend redacteur. Niet alleen maakte ik veel boeken met en voor anderen, of artikelen voor tijdschriften, ik schreef en fotografeerde ook een aantal kookboeken en reisboeken van mijzelf.

Ik woonde overal en nergens: Waddinxveen, Hollandsche Rading, Amsterdam, Gouda, Reeuwijk, Utrecht, Antwerpen, Breda en Berlijn en sinds 2015 (weer) in Rotterdam.

Je bent wat je doet, ik weet niet of dat waar is. Ik houd behalve van mijn werk nog van 1001 andere dingen: zon, zee, water, bos, eindeloze fietstochten, koffie, mooie boeken, fototentoonstellingen, filosoferen over alles en niks, desembrood met kaas, avonden met vrienden aan een lange tafel, dat idee.

2008-2011 Fotoacademie, Rotterdam
1992-1999 Nederlandse taal- en letterkunde, Universiteit Utrecht
1985-1992 Christelijk Lyceum, Gouda