ik wil graag een boek uitgeven

Boekencoach

Regelmatig word ik gebeld met de vraag: ik wil graag een boek, kun jij mij helpen? Dat kan. Voor het schrijven van een vuistdikke roman raad ik je aan iemand anders in de arm te nemen, voor non-fictie of een mooi boek over je bedrijf kun je mij altijd bellen.

Samen gaan we zitten met je idee, maken een plan van aanpak, ik geef je tips over het hele traject van idee tot uitwerking van het uiteindelijke boek – dat daarna natuurlijk liefst in hoge stapels naast de kassa ligt. Na een sessie kun je zelf aan de slag. Of je huurt mij in als projectmanager, of als uitgever. In november 2019 startte ik FJORD, mijn eigen uitgeverij.

De afgelopen jaren maakte ik tientallen boeken: veel reisboeken en kookboeken, maar ook een aantal boeken in opdracht. Er komt veel bij kijken en het is fijn als jij je kunt concentreren op de inhoud, dan denk ik mee over vorm en natuurlijk roep ik zeker ook iets over de inhoud want conceptbewaking doe ik ook. Zaken als distributie, marketing, opslag en het domweg aanvragen van een ISBN of hoe je boek bij de (online) boekhandels terecht komt, zijn minstens zo belangrijk.

Heel vaak ging ik met iemand met wilde plannen een kop koffie drinken. Ik merkte dat na een tijdje diegene vaak niet nóg meer vragen wilde stellen, omdat we dan al drie koppen en een halve plak bananencake verder waren. Nu kun je mij tijdens een middag of ochtend helemaal uithoren over mijn ervaringen in het boekenvak.