BLOG

En? Heb je nog tips voor Rotterdam?

En? Heb je nog tips voor Rotterdam?

“Heb jij enig idee waar twee vrienden van mij moeten slapen én eten in Rotterdam,” vroeg SvH mij van de week. Ik moest ook even drie keer slikken want ik vind het soms echt lastig hier in mijn eigen fijne havenstad. Dus dat werd een lijstje met klassiekers en wat minder bekende namen. Wie daar nog wat aan toe te voegen heeft, graag!


THE SLAAK
Net nieuw hotel, in oude gebouw van Het Vrije Volk. Moet echt heel mooi zijn, de locatie is een beetje gek natuurlijk, zo om de hoek van Kralingen en het Oostplein.
 
QUARTIER DU PORT
Als ze in het Scheepvaartkwartier willen slapen, is dit de enige leuke optie. Maar het moet een goed hotel zijn, ik ben er ooit een keer binnen geweest.
Hier in de buurt eten is leuk bij Louise Petit Restaurant (wel altijd vol, niet te lang wachten met reserveren).
 
ROOM MATE BRUNO
Is een keten, maar dan wel een mooie en hippe. Ligt aan de overkant, tegenover het NHOW hotel (dat vind ik erg onpersoonlijk maar sommige mensen vinden dat juist weer fijn, en je kunt daar natuurlijk kamers huren met uitzicht over de Maas en dat gaat hier weer niet). Zit aan de Foodhallen vast, dus niet de Fenix maar die andere. Die vind ik minder spannend. Leuk te combineren met het Fotomuseum.
 
HOTEL NEW YORK
Ja de klassieker natuurlijk, die had je zelf waarschijnlijk ook al bedacht, maar ik vind het intussen een klein beetje ‘geweest’. Als je het niet kent, als Amsterdammer zijnde is die kans natuurlijk heel groot, dan is het altijd wel leuk. Er staat nu zo’n man in pak met alle franjes en toestanden bij de deur, ik vind dat altijd een beetje nep. Maar het torenkamertje is een feest.
 
VILLA AUGUSTUS
Dat vind ik altijd nog een mooie optie maar is natuurlijk wat uit de route, in Dordrecht en ja dat is wel heel erg Rotterdam-Zuid. Maar blijft een van mijn favorieten. Je kunt er dan wel met de Fast Ferry heen, die stopt er voor de deur. Eten in het restaurant is goed, en er is een mooie boekwinkel bij en dat vindt iemand uit het boekenvak vast ook fijn.
 
SUPERNOVA
En deze kreeg ik net getipt: gloednieuw hotel op de ’s Gravendijkwal. Het is dat mijn eigen bed al in Rotterdam staat, anders ging ik dit graag een keer proberen. Ziet er te gek uit.

 


Mijn lievelingsrestaurants in Rotterdam…

Zo heel vaak ga ik niet meer uiteten, maar als ik ga…! Plus wat tips van anderen.
– Restaurant De Jong, van Jim de Jong. Gaat sluiten over een tijdje, wat ik dus echt heel erg vind
– Loos, gewoon lekker ouderwets bij Loos gaan eten, beneden of boven aan linnen-gedekte tafeltjes
– Vislokaal Kaap, op Katendrecht dus, naast Matroos en het Meisje dat ook leuk is, maar allebei misschien niet feestelijk genoeg
– Restaurant Héroine moet goed zijn, in de Kipstraat