BLOG

Weet je nog een leuk hotel?

Weet je nog een leuk hotel?

Dit is misschien wel de meest gestelde vraag aan mij de afgelopen 400 jaar. En als ik eerlijk ben: ik weet nogal wat leuke hotels. In Nederland, in België, in Duitsland, in Frankrijk. Ik schreef daar lang geleden een boek over, simpelweg Leuk Hotel. Daarna maakte ik een remake voor uitgeverij mo’media, en dat boek heette Hotel Amour. Vernoemd inderdaad naar een ontzettend leuk hotel in Parijs. Het boek kost momenteel nog maar een tientje, geen geld.

Hotel Amour schreef ik niet zelf, daarvoor schakelde ik Joline van den Oever in. Zij interviewde 101 bekende en minder bekende Nederlanders en Vlamingen over hun favoriete hotel en dat leverde een bont gezelschap op van Wes Anderson-pareltjes, chique boetiekhotels, mooie plekken door heel Europa en stiekem ook in Marokko want daar bleken deze 101 graag te komen.

Mijn eigen lievelingshotel staat er niet in: Les Tourelles in Le Crotoy, Noord-Frankrijk. Allang geen Geheimtipp meer, het bestaat al 25 jaar en ik kwam er jaren geleden al, maar het blijft een superplek. Uitzicht over de baai van de Somme, waar je prachtig kunt wandelen, waar kokkelvissers bij laag water gebogen staan over de zompige zeebodem, waar de ingrediënten voor het restaurant allemaal uit de buurt komen. De kamers zijn wit, eenvoudig maar mét bad. Reserveren moet echt echt echt op tijd, want het is een populair adres.