BLOG

Heb jij al een nieuwe agenda?

Heb jij al een nieuwe agenda?

Er gaat niets boven een analoge agenda. Echt niet. Je hoeft van mij geen bullet journal te gaan bijhouden, met bijbehorende krulletters, plaatjes, getekende bloemblaadjes en “drink ik wel genoeg water”-tracker. Zo’n mutsenagenda bedoel ik niet.

Vriendin H. appte me vorige week met de vraag of ik al een agenda voor 2020 had. Overigens denk ik dat ze de vraag liever via de normale post had gesteld. Ik vond het een heel fijne vraag. Zoals je vroeger een verse schoolagenda uitzocht, zo blij kan ik inderdaad ook worden van een nieuwe, maagdelijk schone agenda voor een maagdelijk nieuw jaar. Je houdt in een papieren agenda nou eenmaal beter bij hoe je dag eruitziet. En je kunt er in tekenen, tijdens het telefoneren met een klantenservice.

Voor het grote piekeren begon “welke tips moet ik haar in godsnaam geven?” vloog het ene na het andere plaatje van mooie agenda’s mijn telefoon in. Dat was nog eens wat anders dan de eeuwige Moleskine A5 (zwart, slappe kaft, alle dagen van de week links, ruimte voor aantekeningen rechts – niks mee mis overigens, de nieuwe ligt al in huis) die ik al jaren koop.

We appten nog wat door. Heeft De Ideale Agenda de dagen verticaal of horizontaal op het papier? Moet het papier geschikt zijn voor vulpen? Is een weekoverzicht van wezenlijk belang voor het overleven van de 2020-jungle? Deze vijf zijn het geworden.

Midori Notebook Diary A5-formaat. Valt prachtig open. Leeslintje! Bestellen via buitendelijntjesshop.com

De basic planner van Marjolein Delhaas. Eigenlijk is haar hele assortiment prachtig, kijk zelf maar.

Een agenda van gerecycled papier van Redo, nog een paar dagen te bestellen via redopapers.com (nog een paar dagen ja, want er worden precies zoveel agenda’s gemaakt als er besteld zijn in de voorverkoop, speaking of sustainable). Deze heb ik dus besteld, wordt begin december geleverd en kan niet wachten. Op de foto hierbij de omslagen die je er apart bij kunt bestellen.

En, tipt vriendin H., als laatste, deze van Kartotek Copenhagen, die zijn ook prachtig. Tja.

En vergeet dus die Moleskine niet!