BLOG

Wat eet jij vanavond?

Wat eet jij vanavond?

De ergste vraag voor wie geen inspiratie heeft om te koken.

Soms stel ik mezelf voor als een soort Nigella Lawson, Yvette van Boven of, jawel, Sophia Loren. Ik sta in een imaginaire keuken met 43 koperen pannen, bergen verse kruiden, een streng knoflook aan het plafond en een hoofd vol recepten. Hier aan mijn Rotterdamse aanrecht heb ik rekening te houden met iemand die het liefst elke dag gebakken aardappels, een stuk vlees en boontjes eet. Met iemand die geen vlees eet en geen eieren. Met iemand die alles lekker vindt, als het maar enchilladas zijn. En met iemand die het liefst heel veel peper in het eten wil.

Er moest iets veranderen. Vriendin M. tipte: laat die kinderen toch zelf koken. En zo geschiedde. We aten vaak enchilladas, gebakken aardappels en vegan curry met of zonder doperwtjes. Alles prima, tot de toetsweek begon. Of eigenlijk, de weken ervoor. Dus dook ik weer de keuken in, maakte deze lasagne en maakte iedereen gelukkig. Echt.

Klik hieronder door en print die PDF uit en hang op in de keuken en herhaal zo vaak mogelijk tot er weer gekookt wordt door je pubers. En voeg zoveel peper toe als wenselijk.

LASAGNE met veel groenten zonder vlees

Foto’s uit het kookboek Koken Con Amore van Sophia Loren, dat vooral vanwege de geweldige foto’s heel erg de moeite is.