BLOG

Jij komt toch wel eens in Kopenhagen?

Jij komt toch wel eens in Kopenhagen?

“Jij bent toch van mo’media, van die 100% gidsen?”

Deze vraag wordt mij, niet gek genoeg, heel vaak gesteld maar nee, dat bén ik dus niet. Ik heb door de jaren heen heel veel gewerkt voor mo’media, de uitgeverij van de reisgidsen die inmiddels allang niet meer 100% heten maar time to momo. Ik was daar projectmanager voor veel boeken voor hun imprint Boeken aan de Maas en maakte in het verleden ook kookboeken, andere reisgidsen, nou goed.

Deze twee gidsen maakte ik dus in opdracht. Voor timetomomo Berlijn maakte ik een groot deel van de foto’s (voor een eerdere uitgave van de gids schreef ik ook de zes wandelroutes), en voor timetomomo Kopenhagen ook. Berlijn fotografeerde ik toen ik er woonde, voor Kopenhagen ging ik daar twee keer een dag of 10 naar toe. Aan dat soort werkbezoeken houd je trouwens ook een flink aantal geliefde adressen over, want als ik iets leuk vind, is het wel in m’n eentje uiteten gaan. Bovendien wonen mijn ex-Berlijnse vrienden ook weer in Kopenhagen, dus wie behoefte heeft aan een rijtje adressen kan hier doorklikken.